КУ Сумська ЗОШ 6
Головна стрелка Фотогалерея стрелка Архів фотогалереї за 2019-2021 н.р. стрелка Участь у проєкті «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», з 09.10.2019

Фотогалерея 2019-2020 н.р.

Участь у проєкті «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

Звіт VIІІ

        27.02.2020р. з метою інформування про вплив шкідливих речовин на ротову порожнину та профілактики негативних звичок для учнів 8-х класів було організовано зустріч «Шкідливі звички та здоров’я» з лікарями-стоматологами Сумської обласної стоматологічної поліклініки Гиленко А.С., Личко С.О. Зустріч сприяла розумінню учнями негативного впливу шкідливих звичок на здоров’я зубів людини (кількість осіб 108, відповідальна педагог-організатор Васюкова О.Б.).


        27.02.2020р., з метою пропаганди здорового способу життя, заохочення до занять фізкультурою і спортом, для учнів 4-А, 4-Б класів була проведена ситуативно-рольова гра «В здоровому тілі здоровий дух». Гра проводилась за участі кандидата в майстри спорту, перший дан чорний пояс, призера та чемпіона українських та міжнародних змагань, випускника нашої школи Шумарова Дмитра. В ігровій формі діти дізналися про види карате, прийняли участь у майстер класі з цього виду спорту. (Кількість осіб – 52, відповідальні класні керівники 4-А та 4-Б класів Абрамчук І.М., Усик С.Л.)


        27.02.2020 р., з метою популяризації здорового способу харчування, узагальнення знань учнів про корисну їжу та її вплив на зміцнення та збереження здоров’я, для учнів 2-В класу було проведено свято «Подорож до Країни Здоров’я». Під час свята діти разом з батьками рухалися ігровими станціями «Гарбузова родина», «Лікар Айболит», «У супермаркеті», «Будьте здорові» та виконували різноманітні завдання. Школярі дізналися багато корисної та пізнавальної інформації про процеси травлення та недопустимість читання та гри в телефоні під час їжі від лікаря-інфекціоніста Сумської міської клінічної лікарні №4 Ражанської М.М. Батьки класу разом з дітьми приготували корисні страви, які мали змогу спробувати наприкінці свята. Важливо, що учні цікаво провели час та зрозуміли, що корисна їжа може бути ще й смачною. (Кількість осіб 50, відповідальна класовод 2-В класу Бабенко Л.М.)


        25.02.2020 р., з метою залучення дітей до занять у секціях, популяризація здорового способу життя, формування дбайливого ставлення до свого здоров’я, з учнями 8-Б класу було проведено годину спілкування «Спортивний зорепад». Під час заходу учні розповідали про вид спорту, яким захоплюється, про враження й емоції від одержаних перемог і поразок, про роль спорту в житті людини. Також юні-спортсмени мали можливість познайомити однокласників із власними спортивними досягненнями. Окремі учні розповіли про значення активного відпочинку, презентували світлини, що допомогли присутнім здійснити віртуальну екскурсію в різні куточки нашої країни.
        Наостанок діти підготували відеоматеріали, у якому узагальнили розповіді однокласників і довели, що заняття спортом, активний відпочинок не тільки приносять радість, задоволення, але й допомагають зміцнити здоров’я, стати фізично більш витривалими і розвиненими. (Кількість осіб 28, відповідальний класний керівник 8-Б класу Богословська О.Б)

        20.02.2020 р. з метою сприяння розвитку навичок здорового харчування та його популяризації, свідомого ставлення учнів до власного здоров’я, для учнів 5-Г класу було проведено заняття-подорож «Абетка здоров’я». Під час заняття діти повторили складові здорової їжі, взяли участь у міні-вікторині та психогімнастиці, а також розв’язували «молочні приклади», інсценували, відгадували та створювали рецепти салатів. Учні поділилися цікавими фактами про здорову їжу та склали абетку харчування. П’ятикласники з користю провели час та зрозуміли, що потрібно відповідально ставитися до власного здоров’я. (Кількість осіб 30, відповідальний класний керівник 5-Г класу Шевчук О.М.)


        З 19.02.2020р., з метою формування культури харчування, правильних харчових звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя, а також осучаснення меню закладу освіти, для учнів 1-2 класів груп подовженого дня, був організований обід за рецептурним збірником Євгена Клопотенка. Серед страв, які складали меню були: суп гречаний, салат з морквою та сиром, паста Болоньєзе та фруктовий сік. Також 20.02.2020р. учні поласували борщем із картоплею та пампушками з часником, рисовою кашею та м’ясною котлетою. Учням сподобалися зміни в їхньому повсякденному раціоні. (кількість осіб 92, відповідальні заступник директора з НВР Васюкова С.М., кухар Ковальова Ж.В.)


        17.02.2020 р., з метою поглиблення в учнів поняття про раціональне харчування, про корисну їжу та її позитивний вплив на збереження здоров’я людини, для учнів 10-Б класі було проведено брейн-ринг «Здорове харчування». Під час заходу учні в ігровій формі дізналися багато цікавого про склад різних продуктів, їх користь, історію виникнення, а також отримали позитивні емоції та вітальні призи. Захід сприяв згуртуванню класного колективу, формуванню навичок збереження власного здоров’я. (Кількість осіб 28, відповідальна класний керівник 10-Б класу Бондар Т.Л.)


полоска
При використанні матеріалів сайту, посилання на сайт обов'язкове